Praktijkondersteuners Marije en Joke – Huisartsenpraktijk Havelte – Havelte

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Havelte

Welkom op de website van de apotheekhoudende huisartsenpraktijk te Havelte. Hier kunt u informatie vinden over de praktijk, maar daarnaast ook het laatste medische nieuws en informatie over geneesmiddelen.

Bezetting huisartsen 

In het nieuws leest u het overal, in Nederland is een groot tekort aan huisartsen. Tot op heden merkt u daar weinig van. Dat neemt niet weg dat u vast niet altijd direct bij uw huisarts van voorkeur terecht kan en ervaart u dat niet als prettig. Toch zijn we blij dat we nog dagelijks huisartsen op de praktijk hebben want wist u dat er in Nederland duizenden mensen zijn die geen huisarts meer hebben?

Toch moeten wij het ook regelmatig doen met minder huisartsen. Het lukt niet altijd om voldoende zogenaamde waarnemende huisartsen te vinden. Om er samen met u voor te zorgen dat mensen die onze zorg echt nodig hebben te kunnen helpen vragen we uw medewerking.

De doktersassistente is uw eerste aanspreekpunt en zij is goed opgeleid om te bepalen hoe snel een huisarts, praktijkondersteuner of doktersassistente u moet zien. Ook kan zij u van advies voorzien. Zorg die niet direct nodig is stellen we dan ook uit. Verder kan u veel informatie vinden op www.thuisarts.nl. Hier vindt u informatie over gezondheid en ziekte. Zo kan u ook lezen wanneer u een huisarts moet raadplegen of hoe u zelf de klacht kunt behandelen.

En wat doen wij? We zetten ons beste beentje voor om te zorgen dat u er zo weinig mogelijk van merkt. Maar dit kan alleen als we samenwerken. Want u wilt toch ook graag geholpen worden als het echt nodig is?

Alvast bedankt voor uw begrip en medewerking.

Team Huisartsenpraktijk Havelte

Belangrijke informatie omtrent het corona virus

Heeft u de huisarts nodig? Kom niet naar de praktijk maar neem altijd eerst telefonisch contact met ons op. Onze praktijk neemt maatregelen om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Lees hier meer over corona maatregelen.

Uw Zorg Online App

Voor herhaalrecepten, e-consulten en het inzien van uw dossier kunt u gebruik maken van het patiëntenportaal en/of de app Uw Zorg Online. Wilt u weten hoe dit werkt? Of u aanmelden? Klik op deze link.

Snel naar

Huisartsenpraktijk Havelte
Koningskamp 2a 7971 AH Havelte

Terug naar overzicht

Praktijkondersteuners Marije en Joke

Marije en Joke zijn de praktijkondersteuners somatiek van onze praktijk. Naast fijne en kundige collega’s zijn ze er voor chronische patiënten die bijvoorbeeld diabetes hebben. Zij zijn daarmee een belangrijke schakel in de zorg en zeker ook onmisbaar voor de patiënt.
Misschien heeft u het wel gelezen of gehoord dat per 1 januari 2022 het Zilveren Kruis de bekostiging van de praktijkondersteuner somatiek heeft gewijzigd. In diverse landelijke nieuwsbladen en nieuwszenders is hier aandacht voor. Ook patiënten benaderen Joke en Marije met de vraag: “Jullie blijven toch wel?”. Daarop kunnen we zeggen, ja zeker blijven zij.
Want zonder de praktijkondersteuner somatiek kunnen we veel zorg niet meer dichtbij huis leveren. En dat is wel wat we willen behouden als Huisartsenpraktijk Havelte. Echter is daar ook een goede financiële structuur voor nodig en deze staat onder druk.
Samen met huisartsenpraktijken uit heel Nederland wordt dan ook gestreden voor een goede bekostiging.
We hopen samen met alle andere collega praktijken en de Landelijke Huisartsen Vereniging dat de huidige afspraken herzien worden en we zonder zorgen en met plezier de patiënten kunnen blijven bedienen.
Team Huisartsenpraktijk Havelte
Publicatiedatum: 16-02-2022