Praktijk nieuws – Huisartsenpraktijk Havelte – Havelte

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Havelte

Welkom op de website van de apotheekhoudende huisartsenpraktijk te Havelte gelegen in de Parel van Drenthe. Op onze website kan u informatie vinden over onze praktijk en apotheek.

Team Huisartsenpraktijk Havelte

Belangrijke informatie omtrent het corona virus

Heeft u de huisarts nodig? Kom niet naar de praktijk maar neem altijd eerst telefonisch contact met ons op. Onze praktijk neemt maatregelen om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Lees hier meer over corona maatregelen.

Uw Zorg Online App

Voor herhaalrecepten, e-consulten en het inzien van uw dossier kunt u gebruik maken van het patiëntenportaal en/of de app Uw Zorg Online. Wilt u weten hoe dit werkt? Of u aanmelden? Klik op deze link.

 

Snel naar

Adresgegevens

Koningskamp 2a
7971 AH Havelte

Tel: 0521 341234

Huisartsenpraktijk Havelte
Koningskamp 2a 7971 AH Havelte

Praktijk nieuws

03-01-2023

Zorgverzekering, hoe zit dat nou precies?

Onze collega Henni schrijft met regelmaat een artikel voor de krant van Uffelte. Omdat niet iedereen deze krant kan lezen delen we het ook via onze website en social media.

Benieuwd wat zij heeft geschreven over de zorgverzekering? Klik dan op deze link. 

02-01-2023

Behandeling van schurft

Schurft wordt ook scabiës genoemd. Het is een besmettelijke huidziekte. Het hebben van schurft heeft niks te maken met een slechte hygiëne, het kan iedereen overkomen. Schurft gaat niet vanzelf over, een behandeling is altijd nodig. Naast de behandeling zijn er ook maatregelen voor thuis, zoals het wassen van kleding en beddengoed. Schurft komt op dit moment weer voor in Nederland. Wilt u meer weten over schurft? Klik dan op deze link.

Klik op deze link om informatie te lezen hoe u schurft moet behandelen.

27-12-2022

Waarom kiezen zorgverzekeraars voor het zogenaamde voorkeursbeleid?

Per 1 januari 2023 hanteert Zilveren Kruis voor al hun verzekerden het zogenaamde voorkeursbeleid.
 
In een video leggen zij uit waarom zij voor dit beleid kiezen. Klik op deze link om de video te bekijken. 
Ook kan u deze flyer lezen, klik op deze link.

 

28-11-2022

Uw medische gegevens thuis bekijken. Hoe doet u dat?

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medisch dossier.

Bijvoorbeeld:

  • het advies van de huisarts
  • de uitslagen van onderzoek
  • de lijst met uw medicijnen

U kunt uw medische gegevens daarna online lezen op uw eigen telefoon, tablet of computer. Dat kan nadat u veilig inlogt. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? U kunt inloggen op ons patiëntenportaal. Heeft u hulp nodig bij het aanmelden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Maakt u gebruik van het patiëntenportaal dan kan u ook naar een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) met het MedMij-label. In uw PGO kunnen ook de gegevens van de huisarts komen. U kunt hiervoor toestemming geven in uw PGO.

Klik op deze link voor een animatiefilm over het inzien van uw dossier.

01-10-2022

Start Physician Assistant

Vanaf 1 oktober is mevr. J.R. Havinga bij ons gestart.
 
Naast een nieuwe collega voor ons is het ook een nieuwe functie bij ons in de praktijk, ze komt het team versterken als physician assistant. Bij de huisartsenposten en in het ziekenhuis zien we deze functie al veelvuldig.
 
Een physician assistant (PA) is een BIG-geregistreerde medische zorgprofessional. De PA kan en mag zelfstandig patiënten onderzoeken, diagnoses stellen, behandelen en begeleiden.
 
Wanneer kan u haar treffen? Als u een afspraak maakt kan het zijn dat u wordt ingepland bij de physician assistant en dan zal zij u helpen. Zo weet ze onder andere veel van het bewegingsapparaat aangezien ze haar loopbaan is gestart als fysiotherapeut. Daarna heeft ze zich steeds breder ontwikkeld in onder andere ouderenzorg. En heeft ze meerdere jaren ervaring op de huisartsenpost.

08-07-2022

Aanwezigheid artsen zomerperiode

In het nieuws leest u het overal, in Nederland is een groot tekort aan huisartsen. Tot op heden merkt u daar weinig van. Dat neemt niet weg dat u vast niet altijd direct bij uw huisarts van voorkeur terecht kan en ervaart u dat niet als prettig. Toch zijn we blij dat we nog dagelijks huisartsen op de praktijk hebben want wist u dat er in Nederland duizenden mensen zijn die geen huisarts meer hebben?

Toch zullen wij ook deze zomerperiode het moeten doen met minder huisartsen. Het lukt niet om voldoende zogenaamde waarnemende huisartsen te vinden. Om er samen met u voor te zorgen dat mensen die onze zorg echt nodig hebben te kunnen helpen vragen we uw medewerking.

De doktersassistente is uw eerste aanspreekpunt en zij is goed opgeleid om te bepalen hoe snel een huisarts, praktijkondersteuner of doktersassistente u moet zien. Ook kan zij u van advies voorzien. Zorg die niet direct nodig is stellen we dan ook uit. Verder kan u veel informatie vinden op www.thuisarts.nl. Hier vindt u informatie over gezondheid en ziekte. Zo kan u ook lezen wanneer u een huisarts moet raadplegen of hoe u zelf de klacht kunt behandelen.

En wat doen wij? We zetten ons beste beentje voor om te zorgen dat u er zo weinig mogelijk van merkt. Maar dit kan alleen als we samenwerken. Want u wilt toch ook graag geholpen worden als het echt nodig is?