Vergoeding en bijbetaling / preferentiebeleid – Huisartsenpraktijk Havelte – Havelte

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Havelte

Welkom op de website van de apotheekhoudende huisartsenpraktijk te Havelte. Hier kunt u informatie vinden over de praktijk, maar daarnaast ook het laatste medische nieuws en informatie over geneesmiddelen.

Belangrijke informatie omtrent het corona virus

Heeft u de huisarts nodig? Kom niet naar de praktijk maar neem altijd eerst telefonisch contact met ons op. Onze praktijk neemt maatregelen om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Lees hier meer over corona maatregelen.

Uw Zorg Online App

Voor herhaalrecepten, e-consulten en het inzien van uw dossier kunt u gebruik maken van het patiëntenportaal en/of de app Uw Zorg Online. Wilt u weten hoe dit werkt? Of u aanmelden? Klik op deze link.

Snel naar

Huisartsenpraktijk Havelte
Koningskamp 2a 7971 AH Havelte

Vergoeding en bijbetaling / preferentiebeleid

Vergoeding en (bij)betaling:

De meeste medicijnen worden vergoed door uw ziektekostenverzekering. Uw huisarts declareert deze dan ook direct bij uw ziektekostenverzekering indien uw verzekeringsgegevens bekend zijn. Zijn deze niet bekend dan wordt u verzocht direct af te rekenen.  Dit geldt ook voor eventuele bijbetalingen van geneesmiddelen en levering van zelfzorgmiddelen.

Vergoeding verbandmateriaal:

Verbandmiddelen worden niet meer standaard vergoed door uw zorgverzekeraar. Indien het niet vergoed wordt wordt u verzocht direct af te rekenen.

Preferentiebeleid:

Bij meerdere geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof mag de zorgverzekeraar bepalen welke variant hij vergoedt. Dit is het preferentiebeleid.

Doel van het preferentiebeleid is geneesmiddelleveranciers laten concurreren op prijs, zodat de totale uitgaven aan geneesmiddelen dalen.

Een zorgverzekeraar kan er dus voor kiezen van een middel alleen de tabletvorm van 1 mg van leverancier X te vergoeden. Tabletten van 2, 3, en 4 mg, zetpillen, injecties en drankjes van andere leveranciers mogen dan worden uitgesloten van vergoeding.

Wij proberen u zoveel mogelijk te informeren als u een ander merk krijgt, helaas lukt ons dit niet altijd in verband met de vele wijzigingen en diverse zorgverzekeraars. Wij vertrouwen op uw begrip.